Du kender sikkert til schweizisk chokolade, de mange lækre oste og müsli. Men vidste du, at madscenen ligesom herhjemme er gået i retning af mere bæredygtighed, mere innovation og flere lokale råvarer? Og at metropolen Zürich står i spidsen for den udvikling?
Under Copenhagen Cooking forenede vi to af verdens mest fremtrædende madbyer; København og Zürich under overskriften Zürich møder København. Zürich havde inviteret en række af byens mest ambitiøse kokke, dedikerede madhåndværkere og innovative producenter til en række af middage, workshops og smagsoplevelser, der satte spot på Zürichs madkultur.
København og Zürich har nemlig mange gastronomiske fællesnævnere. Begge byer har en dynamisk og innovativ madscene, der er kendetegnet ved bæredygtighed, lokale råvarer og en evig tilvækst af nye producenter, der er med til at definere og redefinere madkulturen. Og så er restaurantscenen i begge byer kendt for sin høje kvalitet og sit internationale udsyn.
Og derfor er vi meget stolte over, at vi i år kunne introducerer Zürich som Copenhagen Cookings venskabsby 2023.
Zürich møder København bestod af en række events på lokale venues samt aktiviteter på Festivalpladsen på Israels Plads, der fandt sted 24. – 27. august. Her gik sultne og nysgerrige festivalgæster i gastronomi, kunst og kultur fra Zürich.
Events i hele byen
Under #copenhagencooking2023 sendte vi sanserne på eventyr rundt i hele byen, hvor gæstekokke, iværksættere og andre madprofiler teamene op med nogle af vores egne restauranter for at skabe unikke pop-up arrangementer med fokus på de to byers madkulturer.
I årets program var det blandt andet muligt at opleve plantebaseret fine dining, da Tastelab Zürich i samarbejde med Bistro Lupa inviterede til en 6-retters vegansk menu. At tage til byhave-middag hos Øens Have med Soil to Soul eller at være med til plantebaseret pop-up med den unge schweisiske kok Luca Frei. Og så kunne man også nyde en storslået kartoffelmiddag med H15 og holdet fra Gastrofutura.
En del af Festivalpladsen på Israels Plads 24. – 27. august 2023
På Festivalpladsen på Israels Plads i København kunne man møde innovative producenter, madhåndværkere og kokke fra Zürich.
Programmet bød på smagninger, workshops og smagfulde oplæg, såsom chokoladesmagning med søstrene Laura og Fabia Löw, klassiske schweiziske kage biberli og lækre smagsprøver på alkoholfri aperitivo.
I Zürich-teltet på Festivalpladsen kunne man også møde Mika Lanz, der er førende inden for urbane fødevaresystemer i Zürich, Esther Kern, der arbejder med nose to tail-princippet med grønsager eller Sara Hochuli og Silvan Leibacher, der arbejder med plantebaserede alternativer til æg.
Se programmet for Zürich møder København