En sød symfoni mellem grønkål og fløde
Kom med, når Karsten Christoffersen fra Kødbyens Is, viser og fortæller, hvordan Copenhagen Cookings festivalis bliver til. Ligesom på festivalen, er der fokus på 'kål' og de har kastet sig ud i at lave en is på grønkål, hvor Kødbyens Is har blandet grønkålspulver med deres mælke-/flødebase og resultatet er blevet smagfuld og interessant - i retningen af matcha te (og kål).
Ispinden er dyppet i et spændende alternativ til chokolade, lavet på sheasmør, sukker, mask som er et restprodukt fra ølproduktion samt kakaoskal.
Med sine mere end 10 år i isbranchen, giver Karsten tips og tricks til, hvordan man kan lave is og andre lækkerier med restprodukter fra bl.a. frugt - også selvom man ikke arbejder i ismageri til daglig.
Dine værter
Karsten og Mikael fra Kødbyens Is har en stor passion for gode, lokale råvarer og så har de har altid haft en svaghed for desserter og søde sager. Begge ismagere er meget ærekære omkring det de laver - alt er håndlavet og det ses også på deres ting, hvor intet er ens.
Det er vigtigt for dem, at tingene smager af det de er, uden alle mulige tilsætningsstoffer og farver. Derfor valgte de også at blive 100 % ØKOLOGISKE, så de kan holde deres ting så "rene" som muligt. Karsten og Mikael har lavet is de sidste 10 år og har derfor stor erfaring med at arbejde med is og andre lækkerier fra det søde køkken.
En del af Kål & Ko
Eventet er en del af Kål & Ko, der er en del af Copenhagen Cookings program både på festivalpladsen og det generelle program. Kål & Ko har til formål at inspirere publikum til at bruge mejeri i det grønne køkken og udforske, hvordan mejeri kan bidrage med masser af masser og nuancer, når man laver retter med grønt og bælgfrugter.
Trine Krebs er moderator og hun inviterer forskellige kokke og madpersoner på scenen at lave mad med sæsonens råvarer og vise, hvad mejeri kan gøre for grøntsagers smag, tekstur og fylde, og Trine Krebs og publikum spørger, lytter og smager på herlighederne fra Kål & Ko-scenen. Du kan forvente at gå fra indslaget med gode tips og tricks til det hjemlige grønne køkken.
Kom og se på, lyt, stil spørgsmål og nyd kokkens grønne frembringelser fyldt med lækkert mejeri.
Kål & Ko-projektet er støttet af ’Mælkeafgiftsfonden’.
Kål i fokus
Årets hovednavn på Copenhagen Cooking 2024 er kålen, og under overskriften Kålkærlighed får den en ubestridt hovedrolle i ambitionen om at gøre denne alsidige grøntsag endnu mere attraktiv.
Kålen er nemlig fuld af smag, økonomisk overkommelig, mættende, sprudlende af sundhed og både god for kroppen og klimaet – og så trives den i vores lokale klima. Se alle madevents med kålen i fokus her og køb årets kålplakat af Pine Cone Project her.
Læs mere om Årets hovednavn her.