Sådan laver du den perfekte meatball - demonstration af den berømte kok Wim Ballieu (Balls & Glory) fra Flandern

Festivalpladsen · Vesterbro Visit Flanders Fit for english speakers

Kom med til en eksklusiv kulinarisk oplevelse med den berømte kok Wim Ballieu fra Balls & Glory! 

Opdag hemmelighederne bag den perfekte kødbolle - en, der har den ideelle konsistens og en smag, der får munden til at løbe i vand. Kokken Wim vil guide dig gennem hvert trin og dele sine eksperttips og teknikker, der gør hans kødboller legendariske. 

Som et særligt højdepunkt vil kødbollerne blive tilberedt i en traditionel flamsk stuvningssauce, hvilket giver et fyldigt og autentisk touch. Uanset om du er en erfaren kok eller en nybegynder i køkkenet, vil denne demonstration løfte din madlavning. Gå ikke glip af denne chance for at lære af de bedste og imponere dine venner og familie med dine nyfundne færdigheder. 

Din vært

Wim var bestemt til at blive "meatball-konge" lige fra starten. Hans forældre havde en slagterforretning, og hans bedsteforældre havde en traditionel blandet gård, hvor de opdrættede grise, men også dyrkede grøntsager, korn og nødder. "Da jeg flyttede til Gent, oplevede jeg for første gang byens travle energi. Jeg startede et high-end cateringfirma og lavede mad til kendte parisiske modemærker. Dengang så jeg ned på mine forældre på grund af deres erhverv. Det har taget mig ti år at indse, hvilken utrolig rigdom et sådant håndværk rummer. Nu er jeg fuld af beundring for mine forældres arbejde." I sit arbejde som kok har han et tæt samarbejde med sine forældres slagterbutik. "Hvis jeg beslutter mig for at servere vildsvinekødboller, betyder det, at min far hakker vildsvinekød hele natten. Jeg sparrer altid med ham om mine ideer. Han er min rådgiver og ledestjerne."

Når man kommer ind på en af Wims restauranter, kommer man forbi et galleri med portrætter af landmænd og leverandører. "Jeg vil gerne sætte dem i rampelyset. De fortjener anerkendelse." Hans motto er "fra stald til meatball". Hans gård-til-bord-tilgang er omfattende. "Vores grise opdrættes på en lille gård i Munkzwalm i Østflandern. Grisene der lever et stressfrit liv, og det kan man smage i kødet."

Tider og priser

Dato
Tidspunkt Pris
24.08
16.00 – 16.45 Gratis

Find event

Kål & Ko-scenen på festivalpladsen
Flæsketorvet
1711 København V

How to make the perfect meatball – demonstration by renowned chef Wim Ballieu (Balls & Glory) from Flanders

Join us for an exclusive culinary experience with the renowned Chef Wim Ballieu from Balls & Glory! 


Discover the secrets to crafting the perfect meatball — one that boasts the ideal texture and a mouthwatering flavor. Chef Wim will guide you through each step, sharing his expert tips and techniques that make his meatballs legendary. 


As a special highlight, the meatballs will be prepared in a traditional Flemish stew sauce, adding a rich and authentic touch. Whether you're a seasoned cook or a kitchen novice, this demonstration will elevate your cooking game. Don't miss this chance to learn from the best and impress your friends and family with your newfound skills. 


Your host


Wim was destined to become the “meatball king” from the start really. His parents ran a butcher’s shop and his grandparents had a traditional mixed farm where they raised pigs, but also grew vegetables, cereals and nuts. “When I moved to Ghent, I first experienced the city’s bustling energy. I launched a high-end catering company and cooked for well-known Parisian fashion brands. Back then, I looked down on my parents for their occupation. It has taken me ten years to realise what incredible wealth such artisanry harbours. By now, I am full of admiration for my parents’ work.” In his work as a chef, he collaborates closely with his parents’ butcher shop. “If I decide to serve wild boar meatballs, that means my dad is grinding boar meat all night. I always bounce my ideas off of him. He is my advisor and lodestar.”


When you enter any of Wim’s restaurants, you pass a gallery with portraits of farmers and suppliers. “I want to put them in the spotlight. They deserve acknowledgement.” His motto is “from stable to meatball”. His farm-to-table approach is comprehensive. “Our pigs are reared at a small farm in Munkzwalm in East Flanders. The pigs there lead stress-free lives and you can taste that in the meat.”