Opskriften på Kartoffelmazarinkage
Til 4 personer
Det skal du bruge:
- 75 g. smør
- 75 g. sukker
- 75 g. marcipan
- 40 g. hvedemel
- 5 g. salt
- 2 æg.
- 100 g. små kartofler
Sådan gør du:
- Smør og sukker røres glat.
- Marcipan rives på rivejern og tilføres til smør og sukker under omrøring.
- Bland hvedemel og salt i blandingen.
- Skræl kartoflerne og riv dem på et rivejern.
- Skyl de revne kartofler 3-4 gange under rindende koldt vand.
- Tør kartoflerne grundigt i et klæde og vend dem i massen.
- Tilfør derefter æggene ét ad gangen under omrøring.
- Et ildfast fad eller en kageform pensles med fedtstof og der kommes et stykke bagepapir i bunden af formen.
- Kagemassen kommes i, dog ikke højere end 5-7 cm.
- Kagen bages i forvarmet ovn ved 150 grader i 35-40 min.
- Tag kagen ud af ovnen og køl ned ved stuetemperatur.