Mød kålkonon #9: Pernille Vejrum

Mød kålkonon #9: Pernille Vejrum

Måske var du med, da vi fejrede kålkærligheden med Okonomiyaki under Copenhagen Cooking - nu har du muligheden for at lave den japanske æggepandekage derhjemme. Pernille Vejrum deler nemlig opskrift og kålentusiasme 🥬

“Kål er en af de råvarer, jeg aldrig bliver træt af at arbejde med i køkkenet. Dens alsidighed er enorm – den kan være sprød og frisk i en salat, give dybde og sødme, når den steges eller braiseres, eller tilføre en let bitterhed, der løfter hele retten. Det er en grøntsag, der overrasker hver gang og passer perfekt til både hverdagens hurtige måltider og mere avancerede retter. For mig er kål en uundværlig ingrediens, fordi den både giver smag, tekstur og næring på en måde, der altid imponerer”.

Opskrift på Okonomiyaki (aka japansk æggepandekage)

Det skal du bruge:

  • 1 spidskål
  • 2 forårsløg
  • 125 g bacon
  • 5 æg
  • 150 g hvedemel
  • 10 g dashi pulver eller bouillon
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • Grønkål
  • Modnet ost, f.eks. Nordkaper, kitmodnet ost fra Øllingegaard Mejeri, røget Vesterhavsost fra Thise Mejeri eller Havgus 12 fra Arla Unika

Sådan gør du:

  • Slå æggene ud i en skål og pisk dem let
  • Blandt hvedemel i – lidt for lidt, indtil konsistensen er tyk.
  • Hak spidskålen groft
  • Tilføj spidskål og dashi pulver/bouillon samt bagepulver og salt
  • Rør blandingen sammen og sæt den til side.
  • Varm en pande op med neutral olie.
  • Fyld halvdelen af blandingen på panden (1-2 centimer / tyk pandekage-form)
  • Når blandingen har fået stegeskorpe tilsættes bacon (skåret i strimler) til at dække toppen, hvorefter “æggepandekagen” vendes.
  • Steg videre i 2-3 minutter og sæt derefter låg over (ca. 5 minutter).
  • Friter/bag/steg grønkål efter smagspræference

Ved servering – top med japansk mayonaise, Okinomiyaki sauce, grønkål, og revet ost.

Japansk okonomiyaki sauce og japansk mayonaise købes som færdige produkter hos din kinesiske købmand eller hos vennerne i TorvehallerneKBH.